Jedno tipično odeljenje

Tipično odeljenje... Palo mi je na pamet. Zašto da ne? Napisaću ovo iz moje perspektive, i pišem ovaj tekst zbog zabave, kako svoje - tako i vaše. Dakle, evo neki 'opštih' tipova koji su mi pali na pamet:

 

Dosadnjakovići

Pol: Najčešće muški

Gde sede: U prvoj klupi ispred katedre

Kratak opis: Najčešće dvojica najboljih drugara od četvrtog osnovne. I dalje sede zajedno, pomažu jedan drugom u savladavanju gradiva. Najčešće su dobri ili vrlo dobri. Za vreme škole su u stanju da neprestano pričaju, dosađuju i nastavnicima tako da ih pojedini i premeštaju u neke klupe pozadi. Dosađuju i drugarima iz odeljenje tako što neprestano (kad kažem neprestano - i mislim neprestano) postavljaju besmislena pitanja, a onda se smeju sami sebi, najčešće nekom svom laspsusu, ili nekoj svojoj 'duhovitoj' opasci. Vama su urenebesno smešni, odnosno imaju zarazan smeh, pa se ni vi ne možete nekad smiriti od smejanja... njima. U školi ne zatvaraju usta, ali su zato kod kuće mirni kao bubice. Sve u svemu, jako pozitivni likovi, stalno pričaju i smeju se. Uglavnom, pored njih nikad nije toliko dosadno, i odeljenje je bez njih skroz sivo.

Sportista

Pol: Muško, ali može i žensko

Gde sede: U zadnjem delu učionice

Kratak opis: Najbolji u sportu koji treniraju, užasno talentovani, bar tako kažu i misle za sebe. Smatraju da su dar od Boga, i da bi ova planeta bez njih propala. Uglavnom su fensi, i uveče u gradu obavezno moraju da budu viđeni sa nekim alkoholom, bilo uživo, bilo na slici na fejsbuku. Na sport ih verovatno forsira tata sa malo većim novčanikom. Veoma primitivni ljudi, kad odrastu će u njihovom braku muškarci raditi, i zauvek biti nesrećni zbog svoje neuspele karijere sportiste, a žena neće izlaziti iz kuhinje, i neće biti govora o njenom zaposlenju. Najčešće nacionalisti. Ovako su uglavnom arogantni i komplikovani za druženje, retko kad im se desi da budu normalni i prijatni.

Moderni

Pol: Ženski i muški

Gde sede: Sa sportistima najčešće

Kratak opis: Čim nešto postane moderno, oni to odmah kupe. Imaju para. Obavezno imaju po nekoliko pari air max patika, i šljaštećih majci, jer su one sad u modi. Čim nešto novo kupe, u školi svi to moraju da čekiraju, i obavezno moraju svi da čuju cenu, marku i da je to ovogodišnja kolekcija. Najčešće im nešto fali, ili imaju piskav glas, ili su niski ili debeljuškasti ili nešto takvo... Ako su pripadnici muškog pola hodaju isprseni, a ako su devojke vrckaju u svojim novim skupocenim farmerkama. Užasno su površni, i nemaju pojma nijedan predmet, i ne zanima ih ništa, a ako su ženskog pola uvek se trude previše da se dopadnu profesorima i skloni su pametovanju. Ali, pored svega ovoga, ako im zaobiđete sjajkavu jaknu, često mogi da budu dobri drugari, i umeju da slušaju. Nisu loši za sedenje s njima makar neki dan škole.

Idiot štreber

Pol: M, Ž

Gde sede: Pozadi

Kratak opis: Imaju odlične ocene od početka osnovne škole, kao mali su za ocene često plakali, a sad vole da pametuju. Pokušavaju da se dopadnu profesorima tako što će ih šarmirati zbog čega se često ispaljuju. Po ceo čas lupaju gluposti, neki profesori se smeju, neki prevrću očima. Oblače se normalno, ali su često u nekim tripovima. Do pre nekoliko godina su voleli životinje, sada su im dosadile. U jednom delu svog života moraju proživeti hipi fazu. I dalje promovišu zdrav stil života, a to što ne vole sportove i loču koka kolu, nema veze. Slušaju muziku, i gledaju filmove. Imaju malu grupu pravih prijatelja. Dok sa njima idu ulicom, izvode razne gluposti (igraju, skaču, viču... i da pevaju!). Po ceo dan pevaju neke pesme, iako, naravno, ne znaju da pevaju, i svi ih ućutkuju. Žele da pomognu svima, samo dok mogu.

Muzičari

Pol: M, Ž

Gde sede: Pozadi

Kratak opis: Moraju da prođu makar odlični zbog roditelja. Imaju iste najbolje drugare tokom celog školovanja. Imaju dugačku kosu, najčešće, i nezainteresovani su za školu. Na internetu imaju nekoliko ljudi s kojim se stalno dopisuju, nekad čak i preko telefona. Kada im slušalice nisu u ušima (prava retkost), pričaju na času. U dobrim su odnosima s razrednim, i ako su žensko, uglavnom lepo pišu, pa uvek idu sa časova da pomažu razrednom u popunjavanju dokumenata. Uvek su u polu snu, i ne bave se (uglavnom) tuđim životima. Obavezno postoji neki muzičar u njihovim životima u koje su do ušiju zaljubljeni, i nerviraju ih svi koji kažu nešto loše o njima. Ukoliko ih, ne daj Bože, gledaju uživo, ili dobiju autogram, ili čak prozbore nešto sa njima - do kraja života će se hvaliti time na pomen muzičarevog imena. Uglavnom pametni, dobri slušaoci i savetodavci.

Veseljaci

Pol: M, Ž

Gde sede: Sredina

Kratak opis: Oni su stalno veseli. Jako su duhoviti, i svi se smeju njihovim šalama. Svi ih vole. Često praktikuju da zafrkavaju, i ponekad umeju da odu predaleko s tim. I da umeju da pevaju, i da ne umeju, oni će uvek pevati. Nemaju neki definisan ukus, uglavnom slušaju sve što im se dopadne, bili to narodnjaci, ili neki tvrdi rok. Imaju više društava, svakakih ukusa, i sa svima su u dobrim odnosima. Uglavnom su odlični učenici. Na časovima, retko kad spavaju, ali u neki trenucima non stop pričaju, a nekad su mirni k'o bubice. Kad se uozbilje, mogu da budu jako dobri savetodavci i jako su pametni.

Talking machine

Pol: M, Ž

Gde sede: S veseljakom

Kratak opis: Kad ih vide, profesorima pada mrak na oči. Jedva čekaju da ih puste negde da idu. Na času ne zatvaraju usta, a jedino se ućute kad ih neko izbaci napolje. Da se razumemo, razlika između njih i prvog tipa je ta što prvi neprestano postavljaju besmislena pitanja, a sa ovim ljudima možete da komunicirate (ako dođete do reči). Na času su večito okrenuti pozadi, a ne ka tabli. Nije im u prirodi da sede normalno. Noge su im svuda, samo ne gde treba da budu. Često psuju, što je rezultat gledanja ružičaste televizije s porodicom. Jedini profesori koji su sposobni da ih vole su razredni i profesor predmeta koji pričalice vole. Uglavnom su jaki vrlo dobri. Verni su prijatelji.

Pametan dovoljan

Pol: M, Ž

Gde sede: Gde nađu mesto

Kratak opis: Ovakvih obavezno ima u svakom odeljenju. To su oni koji jedva prolaze dovoljni, i dobri, a u stvari su užasno pametni. Dakle, oni su jedni od najinteligentnijih osoba u odeljenju, ali su neviđenje lenštine. Nikad ni ne pomišljaju na otvaranje knjige, i nije ih briga za ocene. Dobro prolaze na fizičkom, i često sa sportistima nalaze dodirne tačke, ali su u stanju da sa svima porazgovaraju. Pomažu svima. Umeju da naprave velike gluposti, ali su uglavnom kul osobe.

Tihi i neprimetni

Pol: M, Ž

Gde sede: Bilo gde

Kratak opis: Povučeni. Druže se s drugom iz klupe - neprimetnim i povučenim. Mogu da budu vrlo pametni, ali i jako glupi. Ako ih upoznate, neki od njih su jako prijatni, ali vas neki zaprepaste svojom neprijatnošću. Od njih nikad ne znate šta da očekujete. Neki od njih željni 'popularnosti' pokušavaju da se dopadnu sportistima i modernima, a ako ne samo sede i ćute. Neki od njih su odlični, i vrlo dobri, a neki pak dobri, i dovoljni učenici. Zavisi od profesora, ali neki ih vole, a neki ne. Oni su ona klasična grupa: da ili ne - mogu da vam se dopadnu, a ne moraju.

Klasični štreber

Pol: M, Ž

Gde sede: Napred

Kratak opis: Klasika. Bubaju, bubaju i bubaju. U stanju su da za jedno po podne 'instaliraju' u sebe pola knjige iz biologije. Naravno, posle 6 nedelja sve to zaborave, ali je bitno da znaju za ocenjivanje. U početku ne daju nikome da prepisuje od njih, ali posle raznih napada na njihovu personu popuštaju. Profesori ih vole, i takvi najbolje prolaze u školi. Umeju da budu jako dobri prema vama ukoliko se vi normlano ophodite prema njima. Sede sa nekim koga znaju od ranije, ili s kolegom štreberom.

Uspavana lepotica

Pol: Ž

Gde sede: Pozadi, sredina

Kratak opis: Najlepša devojka u odeljenju. Neretko uobražena. Ambiciozna. Verovatno uvek ima neki talenat, ali je pitanje hoće li ga vežbati. Svi je, naravno vole, popularna je. Obavezno mora da zna da se obuče. Sad se ova grupa deli na dve podgrupe. Uobražene, i bogate i one koje su na zemlji, i zapravo pametne. Morate da pazite šta im pričate jer nikad ne znate s kojom podgrupom imate posla. Ukoliko joj kažete da je lepa, ako je uobražena misliće da ste samo još jedan od ostalih 100 koji je 'idolizuju'. A može da vam se desi da vam se i zahvali, i da pokrenete diskusiju o negi kože (o.O). Obe podvrste jako vode računa o izgledu. Ako ih pipnete prljavom rukom - vrište, ne d'o Bog da ih pipnete po licu. Mogu da budu prijatne, a mogu i da vas svojim glupostima nateraju na razmišljanje o samoubistvu.

Seljak

Pol: M, Ž

Gde sede: Guraju se pozadi, ali češće napred

Kratak opis: Pljuju. Čačkaju nos. Psuju kao kočijaši. Pogode padež iz svakog trećeg puta. Slušaju narodnjake, i opijaju se u gradu jer je to 'kul'. Nekad su u tripu Žuće Zemunca iz Otvorenih vrata, pa u školu dođu u trenerci s kajlom. Primitivni, nacionalisti... Kad krenu da pričaju poželite da vas proguta zemlja. Jako prosti, obično dolaze iz ruralnih sredina. Ne beži sa časova zbog neke lekcije, već onako - to je kul. Čitav život pokušavaju da budu kul. Neki zbog toga i propuše, ako nisu u previše 'sportski život' tripu. Njih, nažalost, ima najviše, i ima ih svuda. Ali, jako dobro slušaju.

Ja sam idiot štreber, a najbolja drugarica mi je muzičar. Najbolje se slažem s pričalicama, muzičarima i veseljacima. Najgore se slažem sa seljacima, i sportistima. Šta ste vi? Možda ste neka mešavina? Ja mislim da bi bilo najbolje da se ne pronađete nigde! :D

Ako se neko ovde pronašao, nemoj da se uvredi. I ovo je sve pomalo iskarikirano.  Ponavljam, ovaj tekst je pisan isključivo radi zabave. Verovatno se sa nekim stvarima nećete složiti, ali ovo je iz moje perspektive. Podelite svoje mišljenje u komentaru.

P.S. Ova lista je inspirisana svim drugim listama na internetu, a najviše listom Ive Tanacković o tipovima Fejsbuk korisnika. :)

0 comments:

Post a Comment

About Me

About

Creative Commons licenca
Ovo The Me , čiji je autor Pavle Lazarević je licencirano pod uslovima licence Creative Commons Autorstvo-Bez prerada 3.0 Unported License.
Zasnovano na delu na pajachu.blogspot.com.
Powered by Blogger.